Jungola

Koningspython

Op zijn survivaltocht door het oerwoud van Jungola ontdekt Jim ook de koningspython. Als je dit prachtige dier van heel dichtbij ziet in het Jungletheater, snap je waarom Jim er zo van onder de indruk is. Sterk, lenig, een fraai uiterlijk - wat wil je nog meer! En denk niet dat de python je in de maling neemt als hij zijn tong uitsteekt. Een slang ruikt namelijk met zijn tong. Zo vangt hij geurdeeltjes op die hij analyseert met een speciaal orgaan in zijn bek. Omdat de tong gevorkt is, kan hij ook nog eens stereo ruiken. Doe hem dat maar eens na…

Voeg toe aan expeditie

Foto's

Waar kom je de Koningspython tegen ?

Krijg nou de hik!

Krijg je de kans om een broedende koningspython te zien, dan denk je misschien dat ze de hik heeft. Dat is niet zo. Haar lenige lijf legt ze rondom haar kostbare eieren. Door regelmatig haar spieren samen te trekken, houdt ze het nest warm. Geen hikken, maar ´heaten´ dus!

Zien met je bek

Ook het diepe duister van de nacht beschermt een knaagdier niet tegen een hongerige koningspython. Met speciale warmtezintuigen rondom zijn bek kan de slang zijn prooi namelijk ook in het aardedonker uitstekend ‘zien’.

Komt voor in...

  • Jungola
  • Centraal Afrika

Tickets bestellen