Welkom in
Nortica

Met deze expeditie duik je in een wereld van ruige rotsen en koude kusten. Maak kennis met dieren die zich perfect hebben aangepast aan het leven boven en onder water. Hier is de natuur de baas. Je reis begint in de haven, waar je de pelsrobben en zeeleeuwen lenig door het water ziet schieten. De route leidt je dwars door het leefgebied van de pinguïns. Wel opletten: de dieren hebben voorrang! In het Poolstation observeer je de imposante ijsberen boven én onder water. Help de onderzoekers en doe de duizelingwekkende 4D-testride door het poolgebied met de Arctic 1… maar alleen als je durft. Nortica. Een wereld om te ontdekken!

Start je reis

4D-testride Arctic 1

Welkom aan boord voor een testvlucht met de Arctic 1! Het onderzoeksvoertuig vliegt, duikt en glijdt over het landschap beneden je. Zo zag je de Poolgebieden nog nooit! Zorg dat je gordel vast zit, zet je schrap en geef je over aan dit onvergetelijke avontuur. En pas op – laat de ratten niet meereizen!

4D-testride Arctic 1

Norticatheater

De pelsrobben en zeeleeuwen van Nortica zijn nieuwsgierig naar de onderzoekers van het poolstation van Nortica. Wat komen die mensen hier doen? De slimme dieren zijn niet te beroerd om de onderzoekers bij hun werk te helpen. Alhoewel, helpen… Vaak kunnen ze het niet laten om te showen hoe soepel en goed ze door het water kunnen bewegen. In het Norticatheater krijgen ze daarvoor alle gelegenheid. Wedden dat je onder de indruk bent!

Norticatheater

IJsberenbaai

Kale rotsen, zanderige kusten, frisse wind... Misschien vind jij het niks, maar de ijsberen zitten er niet mee. Hier voelen zij zich thuis! Op je expeditie zie je met eigen ogen hoe acrobatisch en soepel ze zich onder water voortbewegen. Gelukkig zit het glas van het onderwaterstation tussen jou en de dieren. IJsberen zien er misschien uit als gezellige knuffelberen, in werkelijkheid zijn ze extreem gevaarlijk.

IJsberenbaai

Pinguïnstrand

Als je over het Pinguïnstrand van Nortica wandelt, is het opletten geblazen: de dieren hebben hier altijd voorrang. Pinguïns zijn vogels, maar ze kunnen niet vliegen. Tenminste, niet in de lucht... Een kijkje door de periscoop laat zien hoe prachtig ze onder water zwemmen. Het lijkt alsof ze vliegen!

Pinguïnstrand

Dieren inNortica

Proviand & Souvenirs

Tickets bestellen