Welkom in
Serenga

Avontuur, natuur en cultuur, in Serenga vind je het allemaal. Stap in de Serenga Safari en verken de uitgestrekte savanne met zijn giraffes, neushoorns en andere dieren. Hoog op de Leeuwenberg houdt de koning der dieren je in de gaten. In de verte doemt de verlaten Arena op, ooit gebouwd door mensenhanden, nu het domein van de bavianen. In deze wereld kom je echt héél dicht bij de dieren. Kijk diep in de ogen van een vijf meter lange giraffe… of een 50 cm groot stokstaartje. Je reis brengt je langs dansende nijlpaarden onder water, dwars door het gebied van de grappige prairiedogs. Maak kennis met de bewoners van het Dogondorp en beproef je geluk bij de goudzoekers. Serenga. Een onvergetelijke belevenis!

Start je reis

Tweestryd

Waaghalzen, snelheidsduivels en avonturiers opgelet: beleef een sensationele rit door de oude mijn Tweestryd in Serenga! Stap samen met je vrienden, je opa, je moeder of je broertje in één van de twee mijnkarren en laat jezelf naar een duizelingwekkende hoogte van 20 meter brengen. Scheer rakelings lang elkaar heen in een bloedstollende race. Gewonnen? Geweldig: je hebt geld verdiend voor een goed doel!

Tweestryd

Serenga Safari

Fasten your seatbelts! Ga mee in de oude truck voor een avontuurlijke safaritocht over de savanne, het leefgebied van de zebra´s, neushoorn en giraffes, voorbij de Bavianen-Arena met zijn verborgen schatten in het zand. Je tocht voert je door het woestijngebied van de kamelen, over een krakkemikkige brug, door een drooggevallen waterplaats. Het gaat nog maar net goed. Tenminste, dat hoop je…

Serenga Safari

Leeuwenberg

Hoog op de Leeuwenberg kijkt de Koning der Dieren uit over de vlakte. In de verte lopen de impala’s, giraffes, neushoorns en andere dieren van de savanne. Pas maar op. De leeuw ziet jou wellicht ook als een prooi en lekker hapje. Even kijkt een van de leeuwen je indringend aan, daarna kijkt hij weer weg. OK. Je bent deze keer niet interessant genoeg…

Leeuwenberg

Bavianenarena

Bij de ingang van de Arena zie je twee enorme stenen mantelbavianen. Half verborgen in het zand liggen skeletten van reusachtige apen. Met schep en penseel ontrafelen archeologen dit mysterie. Wat is hier gebeurd? De bavianen veroverden dit indrukwekkende bouwwerk terug op de mensen. Vanaf de tribunes bekijken ze jou en de andere vreemde ´apen´. Hier ben jij de attractie!

Bavianenarena

Dieren inSerenga

Proviand & Souvenirs

Tickets bestellen